Slider

Het belang van onze darmen

“Een goede gezondheid begint in de darmen”, “je bent wat je verteert” of de beroemde uitspraak van de Griekse arts Hippocrates; “De dood huist in de darmen”. Allen uitspraken welke ons duidelijk maken dat een gezonde darmflora en onze spijsvertering de spiegel zijn van onze gezondheid.

Onze darmflora wordt gevormd door de ontelbare goede en slechte bacteriën die huizen in onze darmen, allen met een eigen functie. Meestal zijn de bewoners van onze darmen goed in balans. Je voelt je energiek, je huid straalt, je spijsvertering is goed, waardoor de slechte bacteriën wel langs komen, maar niet de overhand krijgen en voor klachten zorgen.

Maar helaas komt het te vaak voor dat er sprake is van een disbalans in onze darmen, de slechte bacteriën krijgen de overhand. Zelf merk je dit omdat je weer dat opgeblazen gevoel hebt, veel winden moet laten, je ’s ochtends je bed niet uit kunt, je steeds weer last hebt van eczeem of maar niet van je hooikoortsklachten af kunt komen.

Wat onschuldig begon, heeft zich inmiddels ontwikkelt tot serieuze klachten die mogelijk gevolgen kunnen hebben voor je gezondheid.

Het is daarom van groot belang, dat onze spijsvertering optimaal functioneert. Is dit niet het geval, dan kan dit het immuunsysteem onnodig belasten met vele, verschillende klachten als mogelijk gevolg.
Het principe is eenvoudig; ben jij lief voor je darmen, dan zijn je darmen lief voor jou.
Zorg je daarnaast voor de juiste leefstijl en voeding, dan heb je de basis voor een goede gezondheid te pakken.

Samen met jou ga ik graag de uitdaging aan om deze basis goed te krijgen. Benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen? Stel me je vragen en we gaan dit samen bespreken. Stuur een mail.

Zo gaat dat in zijn werk

We gaan samen aan de slag om de basis op orde te krijgen!
Om op uw klachten de juiste therapie af te stemmen, doorlopen we verschillende fases:

Na het maken van de afspraak ontvangt u een bevestigingsmail en vragenlijst. De vragenlijst wordt voorafgaand aan de eerste afspraak, in een beveiligde omgeving, ingevuld.

Tijdens de eerste afspraak ga ik met u in gesprek. De vragenlijst en de huidige klachten, worden besproken, ook sta ik stil bij de klachten die u mogelijk in het verleden heeft gehad en geven we aandacht aan de reeds gevolgde trajecten/therapieën. Tevens bespreken we welke doelen u wit bereiken met de therapie bij Oerbewust. In deze anamnese speelt ik de gezondheidsfilm van uw leven af. We zoomen in op de momenten in deze film, die invloed hebben op uw huidige klachten.

Na het gesprek en de beoordeling van de vragenlijst (hypothese), geef ik u een advies over de verdere aanpak. Vanuit de hypothese wordt bepaald welke diagnostiek ingezet gaat worden, om zo een goed therapieplan aan te bieden. De diagnostiek geeft een bevestiging van de vastgestelde aanpak in de hypothese en kan met behulp van onderstaande manieren ingevuld worden.

  • Ontlasting onderzoek
  • Urine onderzoek
  • Speekselonderzoek
  • Bloedonderzoek
  • Aanvullende vragenlijsten

Na de keuze en toepassing van het juiste onderzoek, verwerk ik de uitslagen die ik ontvang vanuit het laboratorium in een plan van aanpak.
Daarbij speelt ook het voedingspatroon een belangrijke rol. Vaak is het zo dat onbewust, ongewild en zeker onbedoeld voeding wordt gegeten die klachten in stand houdt, verergert of veroorzaakt.

Intermittent Living

Ons overlevingsinstinct wordt nog maar zelden écht geprikkeld.

Elke dag staat er eten op tafel, drinkwater komt gewoon uit de kraan en onze laatste biologische vijanden houden we in toom met antibiotica. We hoeven niet meer intensief te bewegen, na te denken of te improviseren om te overleven. Ons leven is daardoor steeds minder afwisselend en uitdagend geworden. Als gevolg daarvan worden onze spieren afgebroken, verkwijnen onze hersencellen en keert ons immuunsysteem zich tegen ons. Deze ingesleten routine is uiteindelijk funest voor lichaam en geest. Kies voor een afwisselend en gezond leven: daag jezelf uit met Intermittent Living. Als we het willen, kunnen we binnen een week weer gezond, slim en gemotiveerd zijn. Maar hoe?

Daag jezelf uit!
Intermittent Living ligt in het verlengde van intermittent fasting: calorierestrictie door regelmatig te vasten. Het lichaam en de hersenen worden zo weer uitgedaagd om te ‘overleven’.

Intermittent Living is afwisseling en uitdaging met behulp van vasten en een voedingspatroon met meer dan 120 gezonde voedingsmiddelen. Het bundelt alle bewezen interventies die ons lichaam weer teruggeven wat ons mens maakt: gezondheid, bewegingslust, kracht, intelligentie, motivatie, flexibiliteit, creativiteit en weerbaarheid.

Advies in orthomoleculaire therapie

Voorzie je lichaam van de optimale hoeveelheid vitamines, mineralen en macronutrienten

De letterlijke vertaling geeft het duidelijk weer: ortho betekent juist en moleculair verwijst naar moleculen. Een molecuul is het kleinste stukje van een stof dat nog alle eigenschappen heeft. Binnen de orthomoleculaire therapie kunnen we de moleculen vergelijken met voedingsstoffen. Voedingsstoffen worden ingezet om gezondheids­problemen aan te pakken, waar nodig in combinatie met supplementen. Supplementen worden ingezet als we van bepaalde stoffen niet of onvoldoende binnen krijgen via de voeding.

Het uiteindelijke doel van een behandeling is ons lichaam te voorzien van de optimale hoeveelheid vitamines, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen.

Orthomoleculaire geneeskunde is in feite een synoniem voor ‘specialistisch voedingsgeneeskunde’.

Shopping Basket